We entered North Macedonia - Day 14 / Balkan Motorcycle Tour 2023 - TransALP 650

We entered North Macedonia - Day 14 / Balkan Motorcycle Tour 2023 - TransALP 650

Show Video

Dhe aty mund të shihni... kufirin me Maqedoninë e Veriut. Hej, hape kutinë e sipërme! Zbrit të lutem dhe hape... Përshëndetje. Si jeni? Faleminderit. Mirë.

Duhet të paguajmë apo diçka për të rritur? Qëndroj? Asnjë erë. Unë shkoj të përgatis dronin. Shumë bukur.

Djema, shikoni këtu. Merrni asgjë përveç kujtimeve. Mos lini asgjë përveç gjurmëve.

A është mirë të vizitosh? është në rregull? Po! Dhe këtu ishte? Në biçikletën e saj, gjashtë herë! Uau. Hera e parë në 2018... Wow, shumë bukur! Dhe ajo flinte në shtratin tonë.

Mirëmëngjes, djema. Nga këtu. Nga Shqipëria. Në një kilometër largohemi nga Shqipëria dhe shkojmë në Maqedoninë e Veriut.

Por deri atëherë, ne duhet të shkojmë të marrim mëngjesin tonë. Tani jemi ketu, ne diten e 14 ne akomodimin tone.... Villa Ndrio. Dhe shkojmë të marrim mëngjesin, disa qindra metra larg. Ata kanë restorantin e tyre, restorantin Koco...

Dhe ne shkojmë atje për të ngrënë, dhe pas kësaj dolëm përsëri në rrugë. Ne kemi një kotele të bukur, por nuk kam asgjë për t'ju dhënë. Po, sepse do të ha mëngjesin. Mirë, le të shkojmë. Dhe ne nisemi përsëri në këtë rrugë të bukur këtu në qendër. Miremengjes! Mirëmëngjes...

E kuptoj që kemi mëngjes? Qëndrojmë në Villa Ndrio. Po... Mirë. Keni mëngjes falas. Mirë, perfekte.

Mirë, djema, ne jemi përsëri në rrugë. Ne hëngrëm një mëngjes shumë, shumë të mirë. Dhe këtu kemi paguar gjithsej 40 € dhe kemi pasur... akomodim me mëngjesin e përfshirë. Dhe dje kishim një darkë të mirë dhe aty mund të shihni kufirin me Maqedoninë e Veriut. Mirëmëngjes, Mirëmëngjes.

Hej, hape kutinë e sipërme! Zbrit të lutem dhe hape... Faleminderit. Tani, ne u larguam nga Shqipëria dhe ata kontrolluan vetëm top case.

Mëngjes. A keni sigurim? Po. Në pjesën e pasme... Po, në anën e pasme Faleminderit. Përshëndetje! Duhet të deklaroni diçka në polici? Jo... Ku po shkon? Maqedonia, Serbia, Rumania në shtëpi. Faleminderit shumë.

Ditë të mbarë, zotëri. Mirë, djema... ne jemi në Maqedoni në Maqedoninë e Veriut. Hera e pare me motor. Le të kthejmë gjithçka prapa.

Mirë. Merrni dorezat tona. Dhe tani është koha për të dalë përsëri në rrugë. Ngjituni dhe shikoni pamjen mbi liqenin e Ohrit.

Keni një mot shumë të bukur, temperatura të shkëlqyera. 20, 22 gradë. Zonë e bukur pyjore këtu... Ditë me diell... dhe për rreth pesë kilometra kthehemi djathtas dhe ngjitemi...

në këtë kodër/mal. Nuk e di se çfarë është. Dhe ne do të shohim pamjen panoramike. Duhet të paguajmë këtu.... Përshëndetje, si jeni? Faleminderit. Mirë. Duhet të paguajmë apo diçka për të rritur? Një biletë për në Parkun Kombëtar. Po.

Hyrja paguhet... Po eshte 2 Euro, komplet. Dhe ne mund të paguajmë në euro? Ndoshta? Euro ose kartë... është perfekte. Sepse ne nuk i kemi paratë vendase që sapo kemi hyrë në vend. Mirë që këtu ke kartë... në Shqipëri, thuajse askund... kartë. Vetëm në pak... disa pika.

Ata nuk duan t'i japin qeverisë. Paratë... Kjo është arsyeja... Sa e qetë është këtu Gjithçka... Po.

Tani që ndalemi... Dhe pamja është më e mira në mëngjes. Keni vende të bukura, kur ngjiteni. Mund të ndalosh për të marrë ujë. Perfekte. Përshëndetje. Mëngjes.

Faleminderit shumë. Faleminderit. Merre atë! Dhe kënaquni, kalofshi një ditë të mbarë.

Faleminderit. Shkoni në Greqi tani? Jo, jo, ne... kthehemi... Dhe vazhdojmë rrugën! Thjesht ngjitemi për të parë pamjen, mirë? Sepse unë ju them ku të shkoni... Faleminderit shumë zotëri. Faleminderit. Faleminderit.

Dhe ne kemi paguar këtu, ju dëgjuat. 2 € për të hyrë në Parkun Kombëtar Galicica. Dhe e mira është se ne mund të paguanim me kartën e kreditit.

Dhe në 400 metra arrijmë në pikëvështrimin. Duket të jetë e bukur. Ky vend. Wow, shumë bukur.

Asnjë erë. Unë shkoj të përgatis dronin. Aty mund të shihni rrugën. Uau! Cfare pamje! Djema shumë të mirë.

Shikoni këtu. Merrni asgjë përveç kujtimeve. Mos lini asgjë përveç gjurmëve.

Ne vendosëm të ngjiteshim për të parë pamjen. Ndoshta mbi liqenin tjetër. Vazhduam rrugën pak këtu në Parkun Kombëtar. Rruge shume e bukur e asfaltuar.

Dhe tani ne u ndalëm këtu... në sfondin tonë. Kemi liqenin tjetër, Prespën. Është afër liqenit të Ohrit. Bëjmë disa fotografi këtu dhe vazhdojmë rrugën e kthimit poshtë pranë liqenit të Ohrit. Ne nuk duam ta bëjmë këtë devijim për të zbritur në anën tjetër. Duhet të kthehemi 15 kilometra mbrapa në kryqëzimin ku kemi paguar 2 Euro, por ky Park Kombëtar Galicica është shumë, shumë i bukur.

Kemi rrugë të mira dhe jemi kthyer në rrugën kryesore. Kthehemi këtu pikërisht në rrugën P501. Dhe shkojmë në destinacionin tonë të ardhshëm. Jemi shumë afër destinacionit tonë të radhës që duam të vizitojmë.

Muzeu i Gjirit të Kockave. Jemi vetëm 400 metra nga këtu dhe dua të ngre dronin, të bëj disa fotografi dhe më pas të shkoj atje dhe të vizitoj. Ka disa shtëpi të vogla antike, mendoj disa mijëra vjeçare. Shumë bukur. Konservuar dhe ruajtur.

Do ta shohësh. Përshëndetje. A është mirë të vizitosh? është në rregull? Po! Për fat të keq tani vijnë këtu dy vazo të mëdha. Nuk e di... Nëse shkojmë për vizitë...

Dy bileta, 6 euro. Dhe nëse mendoni se njerëzit kanë jetuar disa... disa mijëra vjet më parë, në këto lloj shtëpish... nëse mendoj tani, mendoj se mund të jetoj në disa nga këto...

nëse më jepni internet. Uau, çfarë shtëpie... Si jetonin...

Vite, vite... më parë. O Zot... Ky është shtrati.

Djema shumë interesantë. Ata po vijnë tani. Shumë njerëz. Pra... është koha për t'u larguar.

Dhe ky ishte Muzeu i Gjirit të Kockave. Lokacion shume i bukur. Mund të vini dhe të vizitoni 3 € për person, por është një përvojë unike të shohësh ato shtëpi antike. Dhe ne jemi në Ohër. Mendoj se kalojmë nga qendra e qytetit...

Disa kontrolle policore. U larguam nga Ohri... Dhe tani po shkojmë në rrugën 1201.

Është pak e mbushur me njerëz. Ne po ecim shumë ngadalë, 40 - 50 km/h dhe trafiku është shumë më i mirë tani Ne ndalemi këtu për të bërë disa fotografi. Dua të bëj disa shkrepje, por duhet të ikim sepse ka disa pula të ngordhura... dhe era, është... është jashtëzakonisht e keqe... woaa. Dhe ne u ndalëm këtu pak më tej ...

dhe ne kemi këtu këtë qen të vogël. Dhe kishim pranë vetes pak, pak bukë... Ne përgatitëm këtu një shishe, për t'i dhënë pak ujë...

Eja këtu qenush... Shikoje atë, është shumë e lezetshme! Shumë bukur këtu, kjo zonë... kjo zonë e pyllëzuar. Me asfalt shume te mire.

Temperatura e mirë. Po shkojmë përgjatë lumit Drin i zi Dhe kemi këtë rrugë të bukur, të lakuar... Shumë, shumë bukur! Nga një kurbë në tjetrën.

Unë shkoj me 60km/h, në shkallën e tretë. Shumë bukur këtu. Drini i zi dreqi...

Dhe kjo është Dibra. Dhe ajo që kam vënë re, pasi jemi këtu në Maqedoninë e Veriut, është se këtu... policia është kudo në rrugë... Në Shqipëri në 8 ditë, mendoj se pashë ndoshta... 5 “stacione” policie në rrugë.

Por tani sot, në 130 kilometra, tashmë pashë, mendoj... 5 - 6 makina policie. Pra në rrugë anësore dhe, ata ndalojnë njerëzit. U ndalëm këtu në Dibër, për të ngrënë diçka se tani është 1:30 Tashmë... Kemi diçka për të ngrënë. Dhe çfarë kemi këtu? Nje pice! Pranë Pizza Retro... këtu,

në qendër të qytetit. U nisëm nga Retro Pizza. Ishte një vakt shumë i mirë.

Dhe ne kemi paguar rreth 6,5 Euro, ose diçka si kjo... Për një picë mesatare/të madhe, dhe një limonadë. Shume mire. te dyja.

Është një çmim shumë i mirë dhe i drejtë. Deri më tani, Maqedonia e Veriut është në listën tonë të preferuar për të thënë kështu... Në vend të Shqipërisë... Këtu mund të paguani, pothuajse kudo me kartë krediti Kjo për ne, si një turist... Është shumë e rëndësishme! Sepse ne nuk kemi paratë e tyre. Shumë, shumë bukur! Kjo është rruga që më pëlqen më së shumti...

Sepse mund të ngas, me 70 km/h... Në shkallën e katërt... kam pak hije, kam edhe diell... 24 - 25 gradë celsius, Nuk është e mbushur me njerëz... E ndjen këtë... Nuk e di, Erën e natyrës...

Gjithçka është shumë e bukur... Rruga E65. Dhe ne ndaluam... Bëni një pushim. Këtu te liqeni...

Liqeni i Mavrovës. Jemi ende në rrugën E65... Si zakonisht. Google Maps, gjeni për ne disa shkurtore të këndshme. Mes asgjëje dhe asgjëje...

nuk e di saktësisht... ku jemi tani. Diku në hartë... Dhe Google Maps, na dha disa rrugë të bukura më të vogla. Ne rregull, derisa te jete me asfalt... Pa merak. Mirë.

Duket se... Jemi përsëri në qytetërim... Dhe jemi në një rrugë kryesore... afër A2 Pranë një rruge të madhe, të madhe...

Rruga E45. Dhe ndalesa jonë e fundit, para... të arrijmë në akomodimin tonë... Është kanioni i Matkës. Por duket se është shumë e mbushur me njerëz.

Hmm, duhet t'i hedhim një sy. Jemi këtu në... Kanionin e Matkës. Dhe lashë Jasmine, poshtë me motoçikletë. Dhe bëj një shëtitje tani... për të parë...

Si duket këtu... Të eci këtu, deri në digë. Për të parë kanionin.

Nuk e dija saktësisht se çfarë duhet të gjej këtu... Unë bëj një shëtitje. Mirë. Do të kthehem sepse është e njëjta gjë.

Dhe këtu mund të shihni, mund të merrni me qira varka të vogla... Kajakë... Mirë djema, po shkojmë në akomodimin tonë...

15 kilometra, 30 minuta. Është shumë e mbushur me njerëz këtu. Kështu u larguam tani... Kanioni duket shumë, shumë i mirë. Dhe tani hyjmë në Shkup... Nga këtu, 9 kilometra deri në akomodimin tonë.

Ndodhet diku në kodra, jashtë shumë nxehtë dhe plot njerëz. Jo, kjo nuk është Londër. Ky është Shkupi, Maqedonia e Veriut.

Shikoni këtu! Në 200 metra. Mbërrijmë në akomodimin tonë, diku këtu në të majtë. Duhet të heqim kutitë anësore. Dhe pas kësaj... Çfarë jeni duke bërë atje? Këtu kam disa makarona.

Që kemi blerë nga Hungaria, tre javë më parë. Por mendoj se kam hedhur pak ujë këtu. Duhet ta ziejmë shumë tani... Ku jemi tani? Nuk e di sa quhet ky vend... Studio K2 Është një vend miqësor për biçikletat.

Dhe këtu ishte? Në biçikletën e saj, gjashtë herë... Uau. Hera e parë në 2018... Wow, shumë bukur. Dhe ajo flinte në shtratin tonë. Ose, ne flemë në shtratin e saj.

Tani, ishte perëndimi i diellit. Është pothuajse errësirë ​​këtu. Dhe unë dua t'ju tregoj pak akomodimi ynë... Këtu kemi parkuar TransALP-në tonë, Aty kemi bërë makaronat...

I gjithë oborri është deri atje... Ky është oborri i shtëpisë. Dhe ja ku kemi... apartamentin, dhomën tonë. Ju keni gjithçka që ju nevojitet.

Ke kuzhinë dhe gjithçka... Dhe aty fle Jasemini... Këtu ke një tavolinë të këndshme. Nëse do të punosh diçka, ke TV me YouTube, ke kondicioner... Dhe këtu është...

banjo. për të bërë, dush... për të shkuar në tualet... Gjithçka, shumë shumë bukur! Për vetëm 25 euro. Dhe pronari, Iavn...Është gjithashtu një motoçiklist... Dhe një djalë miqësor me biçikletën.

Pra, nëse vini këtu në Shkup, Maqedonia e Veriut, duhet të qëndroni këtu, të paktën një natë. Shumë bukur. Dhe ne duam ta përfundojmë episodin këtu.

Ishte dita 14. Faleminderit djema që e shikonit. Ne nuk e dimë se çfarë do të bëjmë nesër. do të shohim. Duhet të bëjmë një plan...

Mos harroni... Por deri nesër, ju lutem... na bëni një like, një koment, një subscribe... Dhe më blini një kafe! Nëse dëshironi. Faleminderit. Mirupafshim djema.

2024-02-27 02:54

Show Video

Other news