TIPS YOU SHOULD KNOW!!

TIPS YOU SHOULD KNOW!!

Show Video

Shikoni ditën time të tregtimit sot! Tregtarët, unë kam mbaruar tregtinë për atë ditë siç e shihni unë jam shtatëmbëdhjetë mijë e nëntëqind e gjashtë dollarë, në të vërtetë pak më shumë me tregtinë time të hapur në LLY dhe ju mund të shihni se tregtia ime më e mirë sot është LLY. Befasi, befasi zakonisht është Tesla. Mirë, më mirë në LLY dhe tema e mësimit tonë në fakt është se si t'i shtojmë një tregti fituese, e cila është në këtë rast LLY dhe kjo është arsyeja pse LLY është tregtia ime më e mirë sot, sepse unë vazhdoja të shtoja një tregti fituese. Kështu që ne do të flasim për këtë të vërtetë së shpejti vetëm një vështrim të shpejtë në Tesla. Në momentin që unë u transferova në Tesla ishte këtu mbi 691, arsyeja për këtë ishte se në atë kohë tregu po lëvizte më lart dhe unë besoj se ka të ngjarë që tregu të vazhdojë të lëvizë më lart, gjë që unë gabova, por, nëse ti shikoni të përditshmen e Tesla-s mund të shihni se e përditshmja e Tesla-s është shumë, shumë e bukur për shumë kohë. Rightshtë këtu. Ajo u zhvendos së fundmi. Kjo mund të ketë

qenë një ndryshim për të lëvizur më poshtë, por atëherë siç mund ta shihni se po përpiqet të lëvizë më lart tani, kështu që e përditshmja e Tesla, siç vuri re Scott dhe përmendi më parë, është shumë, shumë e bukur dhe siç mund ta shihni këtu formimin teknik këtu për të shkuar gjatë punuar shumë mirë dhe Tesla vazhdoi të lëvizte më lart. Kështu që, unë kisha një tregti shumë të bukur në Tesla. Unë kisha një tregti humbëse në BABA sepse BABA në të vërtetë po shkon anash, kështu që momenti kur u transferova këtu ishte momenti ku vazhdoi pak për të zbritur pastaj filloi të lëvizte më lart. Unë kisha një tregti relativisht të vogël humbje relativisht të vogël në BABA dhe përsëri nëse hidhni një vështrim në rezultatet e mia këtu mund të shihni se unë i lë fituesit e mi të ngasin si Tesla dhe si LLY.

Unë u shtoj fituesve të mi, megjithatë, përpiqem t'i përfundoj humbësit e mi relativisht shpejt, kështu që nëse hidhni një vështrim në fituesin tim mesatar, nuk është gjithmonë sikur jo gjithmonë jam aq i suksesshëm për ta bërë këtë, por tani siç mund ta shihni këtu, ju mund ta shihni qartë ndryshimin midis një tregtie humbëse prej tre mijë dollarësh në BABA dhe disa prej fituesve të mi sot. Pra, le të kthehemi te LLY dhe të diskutojmë këtë, sepse mendoj se është jashtëzakonisht e rëndësishme të kuptohet kjo tregti. Pra, këtu është LLY dhe një faktor tjetër i rëndësishëm është këtu S&P 500 dhe për mendimin tim ju gjithmonë ose duhet t'i shikoni të dy. Pra, le të fillojmë me LLY. LLY filloi sot me një boshllëk të madh si tetë përqind dhe kur një stok po fillon aq shumë ju prisni një boshllëk dhe shkoni, ju prisni që ajo të vazhdojë të ulet dhe për këtë arsye është një vendim shumë i thjeshtë për të shkuar i shkurtër. Pyetja është se kur. Tani kur lëviza për herë të parë nën 189.20, e cila ishte këtu, unë prisja që ajo të binte, por jo ajo shkoi anash dhe për një kohë atje isha i shqetësuar, por ju e dini që varet në një tregti që po shkon anash dhe ju prisni një vendim. Gjëja është që të mos jesh shumë i shpejtë në lidhje

me vendimet e tua, për shembull, shiko këtë vijë rezistence të vështrimit këtu që ka kaluar. E shihni, kështu që teknikisht ndalesa juaj duhet të jetë e drejtë mbi këtë pikë këtu 191.60 diçka ndoshta 70 - 191.70 megjithatë nëse mendoni për humbjen e ndalimit gjithmonë duhet të mendoni për numrin tjetër të plotë, veçanërisht nëse është relativisht afër tani në disa stoqe 30 cent është humbja e ndalimit tuaj dhe më pas shtoni 30 cent të tjera është humbje e dyfishtë ndalese kështu që nuk mund ta bëni këtë, por në rastin e LLY, stoku për të filluar ishte një pikë e gjysmë kështu që nëse është një e gjysmë humbja e ndalimit të pikës dhe shtoni edhe 30 cent të tjera nuk është ndonjë punë e madhe dhe për këtë arsye shkoni për të gjithë numrin. Shtë e rëndësishme të keni ndalesa mbi numrat e plotë, sepse numrat e plotë, zakonisht, kur shkoni deri në numra të plotë, do të gjeni shumë shitës. Pse

Sepse njerëzit duhet të shesin me numra të plotë. Ti e di që më rreh, nuk e di pse njerëzit e bëjnë atë. Ata mendojnë për shkurtimin e një aksioni ose shitjen e një aksioni ata mendojnë mirë se do të vijë deri në 192 Unë do ta shes ata nuk mendojnë nëse do të vijë deri në 191.95 Unë do ta shes Kur të jetë një person që nuk e di shumë për tregtinë, mendon se ku duhet të shes ai po mendon për numra të plotë. Gabim i madh. Pse Do të ketë shumë shitës në numra të plotë, sepse ka shumë njerëz si ai që mendojnë kur të vijnë kur të vijnë 192 vjet, po unë do t'i shes një numër të plotë. Në mendjen e tyre ata mendojnë vetëm në numër të plotë, nëse po mendojnë mirë kur do të blija LLY? Epo, nëse bie në 190 unë do të blej LLY. Ata nuk mendojnë se

unë do të blej në 190.01 e cila është pika e duhur nëse duan të shkojnë gjatë për çfarëdo arsye që dëshirojnë ata duhet ta blejnë atë në pikën ku njerëzit e tjerë nuk e blejnë atë ose nuk e shesin atë në pikën ku ata kanë një avantazh që është një cent nën numrin e plotë, ata nuk kanë nevojë ta shesin atë në 192 ata do të kenë shumë njerëz atje me ta që përpiqen të bëjnë të njëjtën gjë dhe kur ju keni shumë konkurrenca që shet në 192 ju dëshironi të shisni një cent nën ose pesë cent nën, por njerëzit e bëjnë këtë megjithatë ata e bëjnë atë kështu që ata vendosin porosi shitjeje ose porosi të shkurtra në 192 dhe pasi aksioni arriti në 192 ju mund të shihni në nivelin 2 që ka shumë shitës dhe ndonjëherë nuk e shihni sepse mund të fshihte porositë, por ky aksion arriti saktësisht në 192. Preku 192 dhe nuk është një mrekulli. Shtë një numër i plotë. Po e mban atë dhe ndalesa ime ishte saktësisht një cent mbi 192. Unë do ta klikoja atë buton, sepse ngadalë u ngrit deri në 192. Ju e dini që nuk më pëlqen të lëviz në majë, kështu që nëse LLY do të kishte lëvizur lart dhe me majë mbi 192 Unë nuk do të lëvizja, thjesht pres që ajo të zbresë, e cila është saktësisht e kundërta e asaj që do të shohim shumë shpejt në lidhje me këtë kulm poshtë, ne do të flasim për të vërtetë së shpejti, sepse është një gjë tjetër dhe ju duhet ta kuptojnë gjithashtu. Ne do të flasim për

të vërtetë së shpejti. Sidoqoftë, ajo doli gradualisht ngadalë në 192, preku 192 ngadalë. Nëse do të kishte lëvizur një cent mbi 11,000 në gati 12,000 dollarë fituesin tim në LLY do të bëhej humbja e ndaluar e disa mijëra dollarëve. Besoj se isha poshtë si pesë grand, gjashtë grand nuk jam i sigurt. Kështu që në atë moment unë thjesht po e prisja atë dhe shpresoja se do të kërcej nga viti 192 dhe patjetër që e bëri. Në të njëjtën kohë, tregu, S&P 500 vazhdoi të binte, kështu që unë po shikoja S&P 500 që ngadalë ulej dhe shpresoja se do të rrëzohej LLY me të sepse LLY me të vërtetë nuk ka bërë asgjë të keqe pasi ju mund ta shihni që ngadalë po trendohej më poshtë, mirëpo jo aq shpejt sa shpresoja që ajo të ulej. Padyshim që shpresoja se do të ulej më shpejt dhe

po kërkoja më shumë frikë sesa kishim në LLY, por ajo zbriti ngadalë. Tani, kur është koha kur aksioni po shkon në rrugën tuaj dhe më në fund ju provon si - shikoni në pikën ku filloi të binte nga viti 192 filloi të ulet ngadalë atje është një pikë ku po ju provon se dëshiron të vazhdojë të zbresë ka një pikë ku duhet ta konsideroni atë pikë si pikë pa kthim në pikën ku, mirë nëse e kalon atë pikë besoj se vërtet dëshiron të zbresë. Duhet ta mendoni për sa i përket a ka mundësi 80% që sapo të zbresë në këtë pikë do të lëvizë poshtë niveleve? Ju nuk do të keni gjithmonë të drejtë, patjetër që unë nuk jam gjithmonë i drejtë, por a ka një pikë ku ju besoni se ka një shans 80% që aksioni pasi të vijë nën atë pikë të lëvizë në të vërtetë më poshtë se sa bëri, por bëri pak më vonë nga ajo që shpresoja, por patjetër që e bëri. Pra, pasi të hynte në këtë pikë, kjo ishte pika ku unë do të doja të shtoja në LLY. Unë shtova LLY, tani mos harroni se nuk i shtoni një tregti humbëse,

kurrë nuk i shtoni një tregti humbëse. Sapo u takova dy ditë më parë këtu shkova të eci me një djalë i cili përmendi se ai kishte tregtinë e humbur në të vërtetë tregtonte kripton dhe ai përmendi që kam një tregti humbëse dhe bëra një gabim ai bëri një gabim zero ai lëvizi me një sasi shtesë ai shkoi më gjatë, unë besoj se një monedhë dhe ajo zbriti ai kishte një tregti humbëse dhe vazhdoi të binte ai kishte një tregti të madhe humbëse dhe pastaj shtoi ai. Rezultati përfundimtar, ai ishte krenar që e mbarova në të gjelbër. E dini, kur të përfundoni në të gjelbër duke bërë gjënë e gabuar, nëse fitoni duke tregtuar në mënyrën e gabuar, do ta ktheni atë përsëri. Ju do ta ktheni atë nëse fitoni në mënyrë të gabuar, do ta ktheni me interes.

Tregu ka një mënyrë të keqe për t'ju bërë të mësoni se po tregtoni në mënyrë të gabuar. Kjo do t'ju lejojë të fitoni disa herë nëse jeni duke fituar në mënyrë të gabuar do t'ju lejojë të fitoni disa herë ju do të vazhdoni të fitoni në fakt ju do të fitoni më shumë sesa do të humbni. Nëse do të ulni mesataren e tregtisë suaj të humbjes, do të fitoni më shumë sesa do të humbni. Atëherë pse po ankohem? Sepse sapo të humbni,

do t'i paguani të gjitha me interes të madh. Thjesht do ta paguani me një interes kaq të madh sa ka shumë të ngjarë që llogaria juaj të përfundojë. Kam parë kaq shumë njerëz që ju e dini që po flasin me mua dhe ata janë si të luten që unë të kuptoj se ata po bëjnë gjënë e duhur dhe na besoni se po thonë se po e bëjmë ne e kemi bërë tashmë për një muaj, për dy, për tre, po bëjmë mirë. Sa herë që po humbasim po i shtojmë humbjen e tregtisë dhe atëherë

do të dalim fitues ose çfarëdo tjetër. Por ata kanë nevojë vetëm për një humbës dhe përsëri tregu do t'i marrë paratë tuaja me interes të madh sepse ju jeni duke fituar në mënyrë të gabuar dhe nuk ka asnjë mënyrë për të vazhduar të tregtoni në atë mënyrë pa përfunduar llogarinë tuaj. Thjesht nuk ka asnjë mënyrë. Kështu që, kur jeni duke menduar si në rregull, dikush thjesht tërhoqi shenjën 192 dhe filloi të binte dhe unë isha në atë pikë - kisha një tregti humbëse - shikoni se pika ime e hyrjes ishte këtu. Në atë moment unë kisha një tregti humbëse. A do ta shtoja sepse mendoj se ka të ngjarë të bjerë poshtë? Epo, së pari nuk e dija nëse do të tërhiqej paksa dhe më pas do të vazhdonte trendin e saj rritës dhe do të lëvizte mbi 192. Ky ishte shqetësimi im më i madh, por pastaj pashë S&P 500 dhe pashë S&P 500 që po binte dhe Isha pak më e qetë, por, a do të shtoja një tregti humbëse? Bëni zakon të mos i shtoni kurrë një tregti humbëse , pavarësisht se çfarë mendoni, sepse i shtoni një tregti humbëse, në atë moment kur shtoni, nuk ka të ngjarë që të mendoni drejt.

Në atë pikë, duke folur mendërisht, ju jeni në një situatë mendore ku i luteni aksioneve të lëvizin poshtë. Ju lutem zbritni edhe 50 cent të tjera. Unë premtoj se do të ndaloj pirjen e duhanit çfarëdo që po i thoni vetes dhe stoku fillon të bjerë në atë pikë ju e bindni veten se do të bjerë dhe kjo është arsyeja pse ju doni të shtoni në një tregti humbëse dhe thjesht nuk bëni ' Bëni atë, kështu që bëni një zakon të mos shtoni kurrë në një tregti humbëse. Kurrë mos shtoni në një tregti humbëse. Nuk ka rëndësi se çfarë mendoni, sepse do të mendoni se po bëni gjënë e duhur. Te premtoj; do të mendoni se jeni duke bërë gjënë e duhur. Mirë, kështu që tani rezervat ulen. Në pikën pasi ajo kaloi pikën tuaj të hyrjes, unë ju lejoj të shtoni. Unë shtova atje. Fakti që shtova në atë pikë ishte që nuk shtova humbjen e tregtisë. Unë

pashë që tregu po binte S&P 500 po afrohej në nivelin më të ulët dhe LLY patjetër u tërhoq nga viti 192 sapo të binte në këtë nivel këtu duket se po i afrohet niveleve të ulëta tani dhe ka të ngjarë të vazhdojë, kështu që me kënaqësi shtova dhe pastaj kemi pasur këtë formacion të bukur të prishjes këtu nën 189.70. Shikoni në atë pikë. Tani kjo është pika ku ju ndoshta e dini - dhe kur thashë më parë ju duhet si një arsye tetëdhjetë përqind për të thënë mirë ka shumë të ngjarë të lëvizni nën nivelet e ulëta. Likeshtë sikur tetëdhjetë përqind do të lëvizë nën nivelet e ulëta dhe do të lëvizte nën nivelet e ulëta. Kjo është pika ku mund të thuash mirë është si 95 shansi që do të lëvizë poshtë niveleve dhe kjo është pika e prishjes teknike. Pika e prishjes teknike dhe shikoni këtë avari të bukur që kishim këtu shikoni këtë bisht të poshtëm, i cili kam diçka për të thënë shumë e rëndësishme për të shumë shpejt. Shikoni këtë avari këtu pasi të shkojmë në një ultësi të re, por shikoni para kësaj shikojeni këtë - Unë nuk di as se si ta quaj se thjesht nuk ka emër për të në analizën teknike - mund të quhet koka dhe shpatullat kjo është koka, ndoshta shpatulla e majtë, shpatulla e djathtë, në të vërtetë dy shpatulla të djathta, kështu që është një lloj formimi i zgjatur i kokës dhe shpatullave. Ju e dini sa më gjatë të jetë

formacioni teknik aq më shumë njerëz po e shikojnë atë. Kush po shikon? Ajo tregton vetëm tregtarë brenda ditës ; nuk është se investitorët kryesorë do ta shikojnë këtë tani duke u prishur nën nivelin e ulët. Ata nuk e bëjnë atë. Ata nuk e shikojnë atë brenda ditës siç e shohim ne - madje disa prej tyre ndoshta e shikojnë - por ka më shumë të ngjarë që tregtarët si ne ta shikojnë atë. Ne jemi një pjesë shumë e vogël e tregut.

Pjesë jashtëzakonisht e vogël e tregut. Volumi ynë është jashtëzakonisht i ulët, por vëllimi ynë në pika të caktuara në pika të caktuara teknike është shumë i lartë kur përqendrojmë fuqinë - kur them se po flas për tregtarët e gjithë ditës në të gjithë botën - kur shohim dhe gjejmë një të mirë formimi teknik si ai i një prishjeje dhe ne mendojmë mirë në atë pikë ky formacion i bukur teknik nëse do të funksionojë unë dua ta shkurtoj atje, atëherë në atë moment kur jemi duke shkurtuar, ne tregtarët e ditës, atëherë kemi shumë fuqinë sepse ne e përqendrojmë fuqinë tonë në një pikë shumë të caktuar të vogël. Shikoni qirinjën e kuqe pasi të vijë dhe shikoni në shiritin e vëllimit të zgjatur që po shihni këtu nëse do të klikoj se vëllimi i zgjatur do të shihni se vëllimi është 200,000 aksione. Vëllimi i qiriut para kësaj 100,000. Një para kësaj 34,000

40,000 kështu që ju po shihni 30,000 40,000 dhe vëllimi i ndarjes ishte dyqind mijë aksione thjesht mendoni për këtë dyqind mijë aksione nuk është shumë. Nuk është shumë. Dyqind mijë aksione janë disa qindra njerëz. Ashtë disa qindra njerëz në të gjithë botën më besoni se ka mijëra njerëz që po shikojnë LLY në të gjithë botën sot pse sepse bie tetë përqind është një lëvizje e madhe është një kompani e madhe, si dhe njerëzit duhet të shikojnë kompani të mëdha sidomos kur ata kanë një boshllëk të madh poshtë. Ju nuk do të jeni aty vetë. 200 mijë aksione të shkurtra në atë pikë. Kjo nuk është shumë. Shikoni atë që 200,000 aksione krijuan dhe lëvizën nga 189.70

në - në të vërtetë cilat janë nivelet e ulëta - 188.20 - një pikë e gjysmë - kjo është një pikë e gjysmë e cila është shumë e drejtë për ne tregtarët. It'sshtë një përplasje e një pikë e gjysmë me 200,000 aksione kur nuk ka shumë njerëz, por vëllimi tejkalon në atë pikë dhe përsëri nuk keni nevojë për të gjithë botën për të filluar shkurtimin LLY ju nevojitet vetëm një grup i caktuar njerëzish që do ta shkurtojnë atë në atë pikë dyqind mijë aksione dhe shikoni se çfarë ndodh kështu që nëse keni një informacion të mirë teknik dhe përsëri formacione teknike ose duhet të them analiza teknike është me të vërtetë një profeci e vetë-përmbushur sapo një stok të jetë në një pikë teknike do të thotë se shumë të njerëzve ashtu si ju po shikoni duke e pritur atë dhe në atë moment klikoni butonin dhe lëvizni me pak fjalë. Kur ata e bëjnë këtë, atëherë kjo është profecia vetë-përmbushëse që është koha ku duhet të prishet stoku dhe ajo u rrëzua dhe ne e morëm pjesën tonë dhe ju e morët realisht të pjesshëm dhe kjo është gjëja e fundit që dua të them për LLY sot . Gjëja e fundit që dua të them për LLY është diçka që besoj se nuk e kam thënë kurrë në dhomën e tregtisë. Quiteshtë mjaft e rrallë. Kjo nuk ndodh shpesh shpesh, por ndonjëherë një gjendje aksionesh po arrin në objektivin tuaj duke u ulur shpejt. Ju më keni dëgjuar duke folur

për thumba në mënyrën e gabuar kur keni një humbje të ndaluar kurrë mos vendosni një humbje të ndaluar kur keni një gozhdë mos lëvizni në majë . Pse Për shkak se spikes - unë do të kthehem në diçka tjetër që kam thënë për të thënë se si kam thënë shumë herë në javët e fundit - kurrë nuk lëviz me gozhdë. Nëse keni një humbje të ndaluar dhe stoku po lëviz me shpejtësi mbi humbjen tuaj të ndalimit, le të themi se jeni i shkurtër dhe po lëviz lart mos lëvizni kurrë nga inati, vetëm prisni që kulmi të qetësohet, sepse ka shumë, shumë të ngjarë të zbresë dhe pastaj ngadalë prisni për të nëse vazhdon rrugën e gabuar lëvizni nëse shkon përsëri përsëri mund të keni një fitues dhe është e vërtetë për një kohë të gjatë ose me siguri nuk ka rëndësi e njëjta gjë vlen për një majë për fitimin tuaj. Në këtë rast, kjo gjendje aksionesh u rrit si e çmendur. Pse Sepse në atë moment në vend të tridhjetë mijë aksioneve mesatarisht kishte dyqind mijë aksione të shkurtra ose në të vërtetë nuk e di nëse janë të shkurtër apo ka njerëz që shesin mallrat e tyre të gjatë. Mund të jetë shitje e gjatë, mund të jetë e shkurtër ose çfarëdo tjetër por të rritet me shpejtësi. Kur jeni në njërën anë në njërën dorë, ju kurrë nuk lëvizni me majë. Nga ana e dytë, nëse jeni në pikën ku

keni një fitues, ju gjithashtu prisni që kulmi të shkojë në mënyrën e gabuar në këtë rast në mënyrën e gabuar menjëherë pasi të ndodhë kështu që kur gozhdimi ndodhi kur stoku u zhvendos në majë madje nëse nuk e ka arritur objektivin tuaj dhe sigurisht që e ka arritur, por edhe nëse nuk e arrin qëllimin tuaj, merrni pjesën tuaj të pjesshme. Merrni fitimin tuaj dhe ikni sepse ka të ngjarë të kthehet në anën tjetër dhe të duket se ka lëvizur në rrugën e gabuar. Ajo u zhvendos deri në pikën time të hyrjes në fakt. Kështu që, në atë moment këtu, unë pata shpejtësinë time të pjesshme - në shenjën e parë të tërheqjes - në shenjën e parë të tërheqjes - kështu që përdorni thumba për të mirën tuaj, jo vetëm kur duhet të dilni me një humbje të ndaluar dhe ju nuk lëvizni në majë, por në pikën ku stoku po ju rrit. Tani, nuk ka rëndësi se ku është objektivi juaj

, edhe nëse keni një objektiv që është më i ulët se çmimi i kulmit, mos vini bast për të që të ktheheni në nivelet më të ulëta. Merrni majën si një dhuratë që sapo morët nga 200,000 shitës ose shitës të shkurtër ose çfarëdo qoftë ata, merrni pjesën tuaj, vendosni paratë në xhepin e tyre, keni një buzëqeshje të madhe, trokitni shpatullën tuaj sepse sapo keni bërë gjënë e duhur dhe kjo eshte. Gëzoni paratë tuaja dhe kjo është ajo që unë bëra me LLY. Kjo është arsyeja pse LLY është fituesi im i madh më i madh dhe unë jam ende duke e hipur atë dhe unë jam mbi të tregon këtu $ 11,900 por në fakt unë jam i hapur me më shumë kështu që do të jetë mbi dymbëdhjetë mijë dollarë për mua në LLY. Tregti e bukur dhe shumë gjëra për të mësuar nga vetëm një zanat, apo jo? Unë dua të them vetëm një vështrim tregtar për sa gjëra mund të flasim dhe diskutojmë në vetëm një tregti. Epo, faleminderit të gjithëve që është vërtet e bukur një mijë e katër dhe ne po shkojmë që është mahnitëse na thuaj faleminderit shumë që e bëtë ditën tonë Unë shpresoj se e bëmë edhe tuajën, kështu që lëvizëm mbi 1.000 pëlqime dhe kjo është

absolutisht e mahnitshme. Faleminderit të gjithëve do të shihemi të gjithë nesër. Shijoni pjesën tjetër të ditës. Lamtumirë tregtarët.

2021-03-17 15:21

Show Video

Other news