USB4: What the IT Professional needs to know

USB4:  What the IT Professional needs to know

Show Video

të huaj ER pishina dhe ky kanal i dedikohet ajo studentë profesionistë të IT-së dhe kushdo të cilit i pëlqen të mësojë lëndët teknike tani shumë sinqerisht në të kaluarën USB ishte një nga ato teknologji që ajo Pro nuk kishte me të vërtetë të shqetësohej për ose kanë një lloj mirëkuptimi të thellë ose shkoni në një Universitet ose Komunitet lokal Kolegji dhe merrni një kurs sepse është ishte thjesht e thjeshtë dhe e drejtpërdrejtë dhe funksionoi në pjesën më të madhe deri Dikush ju solli një flash drive me të lot në sy duke thënë se kishin fletëllogaritëse me vlerë tre javësh atje dhe tani kompjuteri i tyre po thotë që duhet të formatohet atëherë ju ose u jepni atyre një lajm të mirë ose ju jepini atyre një kuti Kleenex jashtë se USB ka qenë një nga ato që ne mund të lloj thjesht furçë mënjanë, por me USB 3.2 Gjenerata 1 dhe 2 dhe usb4 ato ditë kanë marrë fund ka kabllo të reja standarde të reja të reja të plotë tani shumica prej nesh u rrit me USB 2.0 atë prodhon rreth 500 miliamps në 5 volt dhe kjo fuqi është rreth 2.5 Watts

maksimumi i plotë vendos 480 megabit të cilat Unë nuk mendoj se dikush ka parë ndonjëherë shumë lidhësit mund të përdoren me USB 2.0 gjatësia e kabllit rreth tre metra USB 4 5 volt deri në a jeni gati 48 volt në a maksimumi i 240 Watts më besoni se usb4 nuk është çdo gjë si USB 2.0 usb4 funksionon deri në 40 gigabit për sekondë rreptësisht USB e tipit c dhe ne do të përdorim tipin 2.1 Gjatësia e kabllit lidhës nëse dëshironi 40 gigabit duhet të jetë më pak se 0.8 metra USB 4.0 është një teknologji po aq e ndërlikuar

si çdo gjë që kemi të bëjmë me USB standardi tani kërkon çdo kabllo të tipit C që mbështet 5 ampera ose i kalon 60 vat për të mbajtur një çip të ri quhet një çip e-shënues dhe mund ta shihni në foto duhet të jetë USB e tipit 2.1 lidhës çipi e-mark është një etiketën elektronike dhe ajo ofron pajisjet me të cilat kablloja e Kanadasë kuptojnë karakteristikat e kabllove kabllor gjatësia maksimale e tensionit aktual të mbështetur lloji i ID-së së produktit të shitësit të sinjalit USB dhe çdo mënyrë alternative që nga koha që Unë e realizova këtë video, ishte vetëm një chip CPU celular AMD 6000 se drejtë nga kutia mbështet USB 4.0 në 40 gigabit tani jemi në botën e usb4 duke përdorur terma si Fabric dhe routers dhe mekanizmat e ndërrimit në mbështetje 20 Giga për DisplayPort PCI Express USB 3.2 ose duhet të përdorin ruterat dhe ndërprerësit në kaloni në mënyrë dinamike trafikun përmes kësaj Pëlhurë usb4 nëse dëshironi ta rrisni atë 40 gigabit për sekondë që duhet sigurohuni që kablloja të jetë më e vogël se 0.8 metra tani nuk do të kthehem më dhe flisni për çdo standard USB Përtej USB 3.2 në nivelin 3.2 ne mund ta shohim atë

mbështet furnizimin me energji USB 2 3 USB të cilën do ta kalojmë në atë modalitet alternativ kështu që USB 3.2 mbështet mënyra alternative DisplayPort dhe Thunderbolt 3. USB 4 është do të mbështesë dy energji me tre USB dorëzimi DisplayPort PCI Express dhe si një mënyrë alternative Thunderbolt pra çfarë është mënyra alternative thjesht do të thotë që USB do të mbështesë protokolle të ndryshme të të dhënave si ekrani i të dhënave Thunderbolt MHL dhe lidhje virtuale pa asnjë lloj të veçantë përshtatës aktiv duhet të keni një Windows 10 ose një Mac që i mbështet këto modalitetet alternative tani mënyra më alternative implementimet do të jenë nga a shfaqni kështu nëse do të blini këto ekrane të nivelit të lartë ata do të siguroni mbështetjen e modalitetit alternativ USB Ofrimi i energjisë Thunderbolt deri në 96 Watts USBC në 3.0 3.2 DisplayPort HDMI ky monitor profesional i Dell ka Mbështetja e modalitetit alternativ USB mbështet lart në katër furnizim me energji USBC 10 gigabit me 90 Watts USB 3.2 Gen 2 me 4 tip A është e rëndësishme të shkarkoni portet e transmetimit kuptoni se USB 3.2 dhe USB 4 kur ne përdorim në fakt mënyra alternative rikonfiguron lidhësin USBC rifunksionon kunjat për t'i mbështetur këto autobusë alternative si Thunderbolt DisplayPort dhe të tjerët tani është vetëm usb4 do të përdorë lidhësin USBC që përdor ajo që njihet si tunelizimi i protokollit të gjithë Pajisjet usb4 mund të mbështesin 5 ampera dhe 20 volt mbani mend shumicën e juaj laptopët funksionojnë lehtësisht me 19 volt kështu që tani nëse ju keni një ekran që mund të fuqizojë 90 Watts 120 watts 240 Watts ju mund të lehtë karikoni laptopin tuaj nga ekrani do të mbështesë gjithashtu Thunderbolt 3 in modaliteti alternativ në maj të 2021 USB standardi prezantoi USBC të tipit 2.1

lidhës dhe që do të lejojë fuqinë kapaciteti i kabllove dhe lidhësve nga 100 watts deri në 240 Watts duke e bërë atë e mundur për të fuqizuar dhe ngarkuar shumë fuqi pajisje të uritura si monitorët 4K Laptopë lojërash me biçikleta elektronike dhe tani e tutje le të flasim për sekretin e ndyrë të USB-së Më pëlqen USB, por është shumë i besueshëm gjërat e mbështesin atë, por është një zhgënjim nëse keni blerë ndonjëherë ruajtja e jashtme dhe ju keni përdorur USB për t'u lidhur me PC-në tuaj ju jeni të pakënaqur tani mund ta shihni nga kjo foto e tutje kjo rrëshqitje me shpejtësi 40 gigabit të USB-së do të lejojë lidhjen e USB në një përshtatës nvme me një të ngurtë Gjeni hard diskun atje që tingëllon kështu cool por do të zhgënjejë pse Dihet sekreti i vogël i pistë i USB-së si një çip ndërfaqe ose shumë herë do ta shihni të referuar si një urë çip që nuk mund ta lidhni thjesht USB me nvme duhet të ketë një ndërfaqe diçka që ndërlidhet mes të dyjave teknologjitë dhe aty qëndron e shëmtuara sepse ato çipat Bridge nëse janë jo i dizajnuar mirë dhe nuk keni një ekip i mirë inxhinierik që tërësisht kupton kriteret e projektimit dhe di të zbatojë një shumë të mirë ndërfaqe ose çip Bridge që mund të keni USB më i shpejtë në botë dhe i madh teknologjia këtu, por kur të shkoni përmes atij çipi të urës që po humbisni 20 për qind e vendosjes suaj të plotë sepse USB ka tendencë të bjerë me kosto të ulët kategorizoni paratë përpjekjet kohën dhe se të gjitha paratë për të zhvilluar me të vërtetë patate të skuqura të mira të ndërfaqes Bridge thjesht nuk e bëjnë ndodh kështu që ju merrni vërtet USB shumë të shpejtë nvme shpejt i lidhim ato së bashku ky ka qenë një problem me USB nga në fillim sa herë që keni pasur USB në SATA USB në uart ose industriale përdorim shkencor USB në SD Express çdo gjë nga USB në diçka gjithmonë sjellë në një ndërfaqe ose një çip urë dhe nëse nuk është bërë mirë, funksionon unë mendoj se nuk mund të ankohemi, kështu që këtu është një shembull dhe unë nuk di asgjë për të këtë produkt, por këtu është një shembull i ajo që po flas për këtë është një e re memorie do të jetë për më të rejat versioni i USB 3.2 Gen 2 herë 2 dhe ka lëvizjen e re të silikonit çipi i ndërfaqes që i njeh këta inxhinierë mund të ketë bërë një punë të shkëlqyer, shpresoj që kështu të jem presim të mirë-projektuar produkte me këtë shpejtësi 40 giga do të doja më pëlqen, le të shohim grafikun për USB 3.2 mund ta shihni në krye USB 3.2 gjener 1 që është 5 gigabit herë 1 që është një korsi një seri transmetimi ashtu siç folëm PCI Shprehni me një korsi dhe totalin tuaj gjerësia e brezit me atë gjeneratë në një korsia është pesë gigabit për sekondë atëherë ju keni gen 3.2 Gen 2 me një korsi ju filloni me 10 gigabit me një korsi ju merrni 10 gigabit gjerësi bande agregate dhe ju mund të shikoni poshtë pjesën tjetër grafiku rehatohuni me atë që është e rëndësishme sidomos kur zgjidhni produktet për kompaninë tuaj tani marrin një shikoni usb4 me të cilin kemi USB 4 Gen 2 dy korsi 20 gigabit me USB gen 3 me dy korsi do merrni 40 gigabit sapo të futeni në USB 4 dhe 40 gigabit zgjidhni kabllot tuaja kur ju shikoni këtë kabllo USBC këtu në foto është e prerë dhe është ulur pranë një stilolapsi që të mundeni referojuni madhësisë shikoni atë kabllo ajo ka tetë mikro-akse të mbrojtura kabllot për transmetim dhe pranim që është si po marrim 40 gigabit në këtë Kabllo USBC në fakt nuk e keni më një kabllor por një linjë transmetimi kështu që këtu ne keni një fotografi të pinit aktual nga një lidhës USB C mund të shohim katër sinjali diferencial Çiftet dhe kaq çfarë na jep 40 gigabit në sekondë shohim gjithashtu minus D dhe D plus kjo është përputhshmëria e vjetër e prapambetur kunjat për USB 2.0 tani do të shihni sbu1 dhe sbu2 ato quhen brez anësor përdorim dhe ato janë të dedikuara për modaliteti alternativ vërtet për Thunderbolt ju gjithashtu shihni kunjat CC që janë në të kuqe ato përdoren për konfigurim në të përcaktojë nëse në cilën mënyrë ju e kanë kthyer lidhjen si ju e futen ne prize jane edhe per energji shpërndarja kunjat tona vbus janë ndoshta telat më të mëdhenj në kabllo dhe ato janë ato që ndihmojnë në dhënien e Lartë rrymë në çfarëdo tensioni që jepet dhe pastaj sigurisht kunjat tona tokësore tani ky plan urbanistik është projektuar posaçërisht për ofrojnë sasinë më të vogël të ndërlidhjes duke reduktuar Emin dhe duke siguruar maksimumin izolimi midis të gjitha sinjaleve që po transmetohen dhe merren tani këto lidhëse ampenol janë një prodhuesi i lidhësve ata janë USBC lidhësit dhe prizat janë projektuar për mbi 10 000 cikle takimesh shumë i besueshëm tani po diskutohet për një Fuqia e lidhësit USBC vetëm me fjalë të tjera ata nuk shqetësohen për transferimin e të dhënave në të gjitha lidhës USBC dhe kabllo është për pushtet në krye ju shihni lidhësin dhe kunjat që do të jenë për një kabllo 100 vat ajo në fund ata i ka të tetë kunjat e përdorura do të të jetë 240 vat kur arrita të studioj kabllon mbeta i habitur nuk e di se si Kina është në gjendje të prodhojë kabllo me cilësi të lartë që duhet të humbasë kabllo shumë komplekse ose linjë transmetimi me çmimet që ata po bëjnë është e mahnitshme këto janë kabllo shumë komplekse atje një pamje tjetër nga një prodhues i Kabllo USBC dhe përsëri ju thjesht mund të shihni detajet dhe kompleksiteti i duke krijuar këtë tabelë siç po shikoni USBC dhe fuqia më e lartë sigurohuni që të blini një kabllo me cilësi të lartë kjo është shumë i projektuar mirë kjo është pjesa e brendshme e Jack USBC ku do të lidhni një USB kabllor vëreni se bakri troket që zbresin në prizë janë gjithmonë ato që janë më të gjatat dhe që lidhni së pari janë gjithmonë tokëzimi i njëjtë gjëja është se me SATA ju shikoni në një SATA lidhës si fuqia ashtu edhe të dhënat jastëkët më të gjatë gjërat që lidhen i pari do të jetë gjithmonë Ground Round the sistemi pastaj lidhni sinjalet tuaja dhe çfarë a duket USB4 për një inxhinier? duket si silic në të dy skajet e pajisje me një linjë transmetimi ndërmjet të dy ne përdorim tunelimin e protokollit merrni DisplayPort dhe PCI përmes një USB4 pëlhurë këtu është një diagram që tregon Skema e firmuerit USB tani është industriale kontrollet e duan USB-në tani me të cilën lidhen të gjitha llojet e pajisjeve elektronike të çuditshme por USB është një ndërfaqe kaq popullore te Sistemet e Kontrollit Industrial çdo herë Shkoj në një spital që po shoh më shumë dhe më shumë pajisje mjekësore duke përdorur USB-në lidhje për shkak të thjeshtësisë USB është besueshmëria që po shihni shumë medical devices incorporate USB into their Design This is a great view of Microsoft's view of USB look at how much is in kernel mode there's a ton of drivers both for USB 2.0 driver stack USB 3.0 driver stack a lot of technology

in the kernel mode and a little bit in the user mode in the developers site for Microsoft this is some of the block diagrams used by Developers for developing USB software for a webcam and of course what does USB look like to our users they love those flash drives what does USB look to the it pro he's got to understand the standards knowing what to purchase knowing what to connect understanding the USB electrical power standards understanding and troubleshooting complex new USB Technologies and learning to look through the hype and choose using practical solutions for his or her kompania këtu është më e fundit logoja e paketimit dhe logoja e portit dhe e kabllove si për usb4 20 gigabit ashtu edhe për usb4 40 gigabit në USB 3.2 duhet të mbështesë në të paktën 7,5 Watts në një port USB a USBC portat duhet të mbështesin të paktën 30 Watts tani kjo ishte interesante teksa u futa në pëllumb kjo temë tani ka dy kategori raporti i tarifës një quhet i siguruar kapaciteti ku çdo Port është në gjendje të të japë kapacitetin e saj të vlerësuar të fuqisë labrale i pavarur nga të gjitha portet e tjera shikojnë diagrami ynë në fund në të majtë ne kanë një 30 vat, një 15 vat dhe një 15 vat ai Port mund të japë 30 15 dhe 15 njëkohësisht siguroi tani tjetri kategoria quhet porta e përbashkët secila Porti mund të dorëzohet deri në normën e tij ka etiketuar kapacitetin e fuqisë në varësi të kapaciteti i mbetur në dispozicion që është ndahet nga një grup me pamje të shumë porteve në grafikun në të djathtën tuaj ju shihni 27 Watts 27 Watts 27 Watts por vini re se është totali është 60. Pra, nëse fut në prizë 227 Watt Telefonat celularë janë vetëm gjashtë Watts la në atë majë Jack kështu që të jenë të vetëdijshëm se tani ka porte të sigurta karikimi dhe portet e karikimit me kapacitet të përbashkët tani këtu është një tabelë e mrekullueshme që na kthen mbrapa deri në ngjyrat e ndryshme që gjenden në USB priza ne të gjithë e dimë të zezë dhe të bardhë USB 3.0 blu tani kemi ngjyrë kafe dhe të kuqe, të verdhë dhe portokalli kështu bëni Sigurohuni që të rishikoni grafikun që arrini shpejtësia me çfarë janë këto ngjyra USB dhe çfarë tregojnë tani le të flasim rreth zgjidhjes së problemeve të stacionit tim të punës USB si instruktor dhe si ITP profesionist u bë një Grand Central Stacion për lidhjen e disqeve USB flash në fakt hard disk të jashtëm ju e quani atë kështu që unë do të bëja që studentët të më sillnin të tyret punoni në një flash drive dhe do ta prija ajo merr atë që më duhej jashtë ose stafi anëtar do të sillte e tyre të jashtme dhe më jep disa të dhëna që më duheshin dhe lidhur me punën time dhe mbi me kalimin e kohës filloj të kem disa Probleme vërtet të çuditshme shfaqen në a flash drive asgjë nuk ndodhi thjesht nuk do të bënte asgjë as nuk do të bënte pranoni që e futa në prizë tani që isha përdoret për problemet me disqet flash por ky u bë një problem i madh dhe më pas unë gjeti programin e shikimit USB të nervesoft të ruajtur jeta ime tani nervesoft ka atë që quhet një pajisje USB shikoni këtë mjet të thjeshtë ju lejon të shihni të gjitha pajisjet USB që ju keni futur në prizë informacion të zgjeruar për çdo pajisje që keni futur në prizë në të gjithashtu ju lejon të çinstaloni tall Pajisjet USB që keni përdorur më parë dhe shkëputni pajisjet USB që janë lidhur aktualisht kompjuterin tuaj si si dhe çaktivizoni ose aktivizoni pajisjet USB madje ju lejon ta bëni këtë nga distanca nëse ju keni të drejta admin tani të gjithë nuk e ka problemin të jetë Stacioni i madh qendror i kyçjes USB pajisje në si situata ime ishte por ky mjet më lejoi shpejt të hyja dhe zbuloni të gjithë drejtuesit e USB-së të redaktuar elementet e regjistrit tim dhe për të hequr qafe ato pasi ishin të kyçur vetëm në një koha dhe pastroni regjistrin tim dhe timin Lista e shoferëve në mënyrë që ato probleme të shokuar u largua tani ky shërbim nuk po shkon për të zgjidhur problemet e të gjithëve, por vetëm për shembull nëse shkoj te opsionet mund të shkoj përpara dhe shfaqni pajisjet e shkëputura nëse shkoni atje poshtë, ata janë ashtu edhe unë mund të shkojë te ndonjë nga këto dhe ta çinstalojë tani ai e heq atë nga regjistri im nëse është i ai shtoi një shofer ai e nxjerr atë është një zgjidhje e thjeshtë për disa njerëz problemet është një aplikacion portativ është një mjet që ia vlen kohën tuaj tani ne e dimë këtë menaxheri i pajisjes është shumë i dobishëm në zgjidhjen e disa problemeve USB por shpesh kur Unë gjej konflikt të shoferëve ose të dështuar drejtuesit në menaxherin e pajisjes time USB po shkoj kthehu te nerfsof dhe gjej atë pajisje çinstaloni provoni ta riinstaloni dhe shumë herë që hyn kujto kur je duke parë menaxherin e pajisjes dhe do të shihni kontrolluesi pritës ato janë aktuale çipat që janë në motherboard tuaj drejtuesit janë një problem i zakonshëm me USB dhe Microsoft ofron një shumicë të madhe nga drejtuesit që përdorim në pirgun tonë USB kur të jetë e mundur provoni dhe kthehuni tek ju Prodhuesi i motherboard gigabajt HP Lenovo Asus kushdo qoftë motherboard juaj prodhuesi dhe shikoni nëse ka përditësuar shoferët për USB tuaj tani ne të gjithë në një pikë në karrierën tonë nëse jeni në të ju keni pasur njerëz që ju sjellin një blic disku ose një hard disk i jashtëm dhe ata janë të dëshpëruar për të hequr të dhënat nga diçka shkoi keq dhe ju duhet rikuperoni të dhënat Steve Gibson dhe unë jemi në shtëpinë e tij ku jam faqja e tij për rrotullim djathtas prodhon a produkt i quajtur spin right 6.0 kjo është është versioni më i fundit i kësaj videoje softueri më i mirë atje për çdo lloj i rikuperimit të diskut nvme SAS flash USB flash drive kartat SD spinrite 6.0 është softueri më i mirë për Rimëkëmbjen nuk është falas është rreth 89 tani në faqen e tij të internetit por nëse doni diçka që funksionon dhe mund të rikuperojë paratë lagështi merrni shpenzuar 6.0 është e shkëlqyeshme Ka qenë rreth e rrotull

vite dhe vite shumë të respektuara zhvilluesi kështu që kontrollojeni unë do të vendos një lidhje në përshkrimin e videos nëse jeni duke e parë këtë në këtë pikë në video ju jeni një person i teknologjisë së fortë nëntëdhjetë për qind e njerëzve që janë në YouTube që shikojnë një video që krijoj unë janë zhdukur në tre minuta kështu që fakti që po më shikon tani tregon une je goxha hardcore dhe ti je shumë arsye që ne e bëjmë të gjithë punën video editimi e gjithë përgatitja është për shkak të teje ti je personi që jemi ne pasi doni të mësoni, dëshironi kuptoni dhe jeni të gatshëm të shikoni 25 minuta 30 minuta gjëra thjesht geek dhe ne vërtet të vlerësojmë shumë mënyra që ju mund të na ndihmoni jashtëzakonisht është na përkrahni duke pëlqyer një video dhe abonimi është i thjeshtë me dy klikime dhe nuk ju kushton asgjë dhe kjo vërtet na ndihmon vërtet nëse mund të bashkohesh është e mrekullueshme që na ndihmon vërtet dy dollarë dhe diçka dhe një muaj kjo është një filxhan kafe në muaj ne me të vërtetë vërtet e vlerësoj por është më shumë e rëndësishme nëse mund të pëlqeni dhe abonohuni dhe është mënyra më e mirë për ta mbështetur këtë kanal të huaj mjedisi shumë shpesh ju nevojitet USB Përtej një gjatësi kabllore prej tre metrash kështu në rastin e USB 3.2 gjeneral 1 rreth 10 gigabit që do të duhet të blini diçka si kjo quhet a kabllo optike me fibra aktive ju jep rreth 65 këmbë pa asnjë humbje sinjali dhe ata gjithashtu mund të transferojnë 10 gigabit kanë kabllo të specializuar në total izolimi elektrik ky është një USB 4 kabllo me fibra pra ka total izolimi elektrik kjo parandalon toka looping ashpër Emi RFI mjedise kështu që ka shumë kabllot e specializuara nuk janë të lira, por ata mund të zgjidhin disa vërtet të vështira problemet USB lejon kabllo më të gjata por ju duhet të sillni atë që quhet qarqet retimer kështu që nëse zgjasni kabllo këto kabllo duhet të sigurojnë disa lloji i funksionit të ri-kohës dhe risinkronizimit realitet në transferimin e të dhënave kështu këtu është një diagram i atyre tipit aktiv kabllot ku vendosim përsëritës dhe qarqet e ri-kohësimit vërejnë se nuk e bën këtë ndikojnë aq shumë në shpërndarjen e energjisë ne ende mund të marrë 30 60 edhe 100 Watts ndonjëherë ju duhet edhe USB i zgjatur në distancë më të gjatë kjo e veçantë produkti ju lejon të zgjeroni USB-në 100 metra mbi një kapak gjashtë a ose 7 palë e përdredhur e pambrojtur dhe nëse keni nevojë atë kohë të gjatë këtu është një pajisje që merr USB 3.2 Gen 2 mbi 1 kilometër tani çdo fundjavë shkoj me hipur shoku inxhinierik dhe në shtegun e biçikletës u kthye nga unë dhe më tha pse jo blej një nga ata multimetrat USB dhe unë e shikova dhe i thashë pse të bëja kam dashur ndonjëherë të blej një multimetër USB, kështu që unë mori telefonin në stacionin tjetër dhe shkoi në Amazon dhe më tregoi të gjitha këto multimetra të rinj USB të ftohtë, kështu që bleva një dhe fillo të luaj me të dhe unë po shkoj për t'ju treguar pse mund të dëshironi të blini një nga këto multimetra USB kështu që mbani tuaj sytë hapur për videon tonë të ardhshme në USB testues të huaj të huaj

2023-03-22 09:44

Show Video

Other news