[4K] Barcelona, Spain: Basilica of the Sagrada Família, Gaudi's glorious vision. Oct. 2022

[4K] Barcelona, Spain: Basilica of the Sagrada Família,  Gaudi's glorious vision. Oct. 2022

Show Video

Sagrada Familia ('Den Hellige Families Basilika') er en kirke, der i øjeblikket er den største ufærdige katolske kirke i verden. Tegnet af den catalanske arkitekt Antoni Gaudí (1852-1926) viede Gaudí resten af ​​sit liv til projektet, og han er begravet i kirkens krypt. På tidspunktet for hans død i 1926 var mindre end en fjerdedel af projektet afsluttet. Det var forventet, at bygningen ville stå færdig i 2026, hundredeåret for Gaudís død, men dette er nu blevet forsinket på grund af COVID-19-pandemien.

Bygget mellem 1894 og 1930, var Fødselskirkens facade den første facade, der blev færdiggjort. Facaden vender mod den opgående sol mod nordøst, et symbol på Kristi fødsel. Fire tårne ​​fuldender facaden og er hver dedikeret til en hellig (Matthias, Barnabas, Jude Thaddeus og Simon Zeloten). Dedikeret til Jesu fødsel er den dekoreret med scener, der minder om elementer af livet. Den er opdelt i tre portikoer, som hver repræsenterer en teologisk dyd (Håb, Tro og Næstekærlighed). Troens portal Temaerne udviklet på den nederste del af facaden er struktureret omkring jul og Jesu barndom.

Josef og Maria ved templet. Jesus arbejder som tømrer Portal of Charity Tilbedelse af Magi Fødsel Tilbedelse af hyrderne Jesu Kristi Slægtsforskning Portal of Hope Flight into Egypt Massacre of Innocents Gaudí var dybt påvirket af naturen og dens mange former. Han designede søjlerne i form af elegante og slanke træstammer, hvilket skabte en betonskov i templets indre.

Apsis Ved Sagrada Família vil dette forbinde symbolsk med Jesu tårn, der rejser sig lige over apsis hvælvingen. Apsis er den vigtigste del af en kirke, fordi det er der, alteret er placeret. Gaudís idé var, at det indre af templet skulle ligne en skov, hvilket opmuntrede spiritualitet, sjælens ophøjelse og bøn. Skal vi klatre op i det majsformede tårn? Repræsentation af livets træ på fødselsfacaden. Brødet og vinen Baldakinen på hovedalteret Ordet baldakin kommer fra byen Baldac, middelalderens Bagdad, som var kilden til værdifuld silke, der ofte blev brugt til at lave baldakinerne.

t er en baldakin, et dæksel, placeret over kongers troner, som den kristne kirke vedtog for at forædle og ære alteret. En Kristus skulptureret i terracotta af Francesc Fajula hænger over alteret. På den store hvælving af apsis er der en mosaik i guld venetiansk glas, der fremkalder Gud Skaberen: det er en trekant, der repræsenterer Treenigheden, der skærer en cirkel, der hentyder til kosmos. Hold øje med fire stenlignende ikoner indbygget i søjlerne - de repræsenterer de fire evangelier, Matthæus, Markus, Lukas og Johannes. JMJ akronymet på krydset.(Jesus, Mary og Joseph) De arkitektoniske løsninger, som Gaudí anvendte ved Sagrada Família, gjorde det muligt for ham at frigøre væggene fra deres byrder, hvilket gjorde det muligt at indsætte mange åbninger, der lukkede lys ind i templet.

Vinduerne på Fødselskirkens facade har blå toner, svarende til morgenlyset, mens de på den modsatte side, mod vest, er mere orange, ligesom aftenlyset. Solen i øst oplyser portalerne på Fødselsfacaden og fremhæver den livsglæde, som er Jesu fødsel. Gaudí brugte lys til at få sin arkitekturs pragt og udtryksfuldhed frem. På Passion-facaden får det kontrasterende lys og skygger fra den nedgående sol, at den føles endnu grovere og hårdere. Den store narthex (Den centrale dør til Glory-facaden af ​​Josep Maria Subirachs.)

Den centrale dør, 4,7 meter høj og 5 meter bred, repræsenterer eukaristien. Eukaristi-dør til herlighedsfacaden, der forneden viser "A...G" for Antoni Gaudí Midten af ​​døren viser hele Fadervor på catalansk, og resten af ​​døren er fyldt med sætningen "Giv os denne dag vores daglige brød” på halvtreds forskellige sprog. 7. november 2010 har pave Benedikt XVI indviet Antoni Gaudis ufærdige kirke, Sagrada Familia, som en basilika i den spanske by Barcelona.

Gulvet i koret til Passions portal, som ligger mellem disse to sektioner af klosteret, har et stykke, der refererer til Palmesøndag af Domènec Fita. Det er et basrelief udskåret i rød porfyr og fyldt med hvid harpiks, der viser Jesus, der kommer ind i Jerusalem. Dør til Johannesevangeliet Dør til Matthæusevangeliet Passionsfacade Passionsfacaden er i bund og grund dramatisk, fordi den udtrykker smerten og ofringen af ​​Jesu Kristi lidenskab og død, og i forlængelse heraf hele menneskehedens.

I modsætning til den højt dekorerede Nativity Facade, er Passion Facaden stram, almindelig og enkel, med rigelig nøgne sten og er udskåret med hårde lige linjer for at ligne knoglerne i et skelet. Byggeriet begyndte i 1954 efter de tegninger og instruktioner, som Gaudí efterlod til fremtidige arkitekter og billedhuggere. De havde til formål at give en stiv, kantet form for at fremkalde en dramatisk effekt. Tårnene stod færdige i 1976, og i 1987 begyndte et hold af billedhuggere, ledet af Josep Maria Subirachs, arbejdet med at skulpturere de forskellige scener og detaljer i facaden.

Den sidste nadver "Det du er ved at gøre, gør hurtigt." [Joan 13:27] Arrestation af Jesus(En gruppe bevæbnede mænd går på jagt efter Jesus.) Forræderi mod Judas(Judas krammer Jesus og kysser ham.)

Flagelleringen(Det udtrykker Jesu lidelse og ensomhed, forrådt af Judas og fornægtet af Peter.) Peters benægtelse (Peter skjuler sig for kvinderne og benægter, at han er en discipel af Jesus tre gange. ) Ecce Homo (se manden) Pilatus tager Jesus med til jøderne for at bestemme hans fremtid. Jesus falder foran de tre Marias og Simon af Kyrene hjælper Jesus med at løfte korset.

Jesus trøster Jerusalems kvinder, mens en evangelist ser på. Longinus på en hest, med lansen stødt ind i Jesu side Soldater kaster terninger for at vinde Jesu tunika Kristus korsfæstet, med Maria, Johannes og Maria Magdalene knælende ved foden af ​​korset. Nedstigningen fra korset og begravelsen. Jesu himmelfart Dør af kronen med torne På modelværkstedet Sagrada Família bruger de stadig Gaudís metode, dog nu med hjælp fra ny teknologi. Buste af Antoni Gaudi baseret på hans dødsmaske (1926) Den 7. juni 1926 tog Gaudí sin daglige gåtur til Sant Felip Neri kirken for sin sædvanlige bøn og skriftemål.

Mens han gik langs Gran Via de les Corts Catalanes mellem Girona og Bailén gaderne, blev han ramt af en forbipasserende sporvogn nummer 30 og mistede bevidstheden. Antaget for at være en tigger, modtog den bevidstløse Gaudí ikke øjeblikkelig hjælp. Gaudí døde den 10. juni 1926 i en alder af 73 og blev begravet to dage senere. En stor skare samledes for at tage afsked med ham i kapellet i Vor Frue af Karmelbjerget i Sagrada Famílias krypt. Toppen af ​​Jomfru Marias Spire (færdiggjort i december 2021)

2022-11-17 19:41

Show Video

Other news